Prezi presentatie laten maken

Presenteren in 2016

PREZI PRESENTATIE LATEN MAKEN

Je geeft een aantal keren per jaar een presentatie: je leidinggevende vraagt je even een update te doen van het recente project, dat nieuwe product, bij het teamuitje moet je even een aardig praatje voor je collega’s houden, of je wordt gevraagd een voorstel in de vergadering toe te lichten. Hieronder een aantal praktisch tips die je helpen bij het maken en geven van een presentatie. Wij raden in ieder geval aan om een prezi presentatie te laten maken.

Handige tips

1.

Maak gebruik van goed en scherp beeldmateriaal. Beelden zeggen meer dan woorden. Je maakt kennis met inzichten uit de oudheid, maar ook de laatste wetenschappelijke inzichten over hoe je je publiek overtuigt. Je ontdekt welke elementen altijd onthouden worden door je publiek en welke per definitie niet.

2.

Ontwerp de presentatie zo dat er een vloeiende lijn in je verhaal zit. Maak gebruik van een ‘woordenboom’, hierdoor ben je in staat om je presentatie razendsnel te noteren, te ordenen en te onthouden.

3.

Probeer je presentatie snel en efficiënt te ontwerpen. Nooit meer door de bomen het bos niet meer zien, maar heldere en overtuigende verhalen houden.

4.

De voorbereiding is belangrijk. Begin ruim van te voren aan je presentatie.

5.

Er zijn talloze manieren te bedenken om mensen actief te betrekken. Welke manier de meest geschikte is, hangt af van doelgroep, doel en thema. Stel bijvoorbeeld vragen om je publiek te betrekken of houdt een poll onder de aanwezigen.

6.

Praat langzamer dan je normaal zou doen. Laat stiltes vallen als je van het ene onderwerp naar het andere onderwerp overgaat.

7.

Haal je eigen passie naar boven. Als je echt iets wil overbrengen dan kun je dat alleen doen als je hier al je eigen overtuiging in stopt.

8.

Kijk je publiek aan! Zorg dat je iedereen een keer hebt aangekeken.

Ps. Prezi laten maken?

www.prezitation.nl kan je hier uitstekend bij helpen!