Gepersonaliseerd leren

Hoe bereidt je de nieuwe generatie leerlingen op het Voortgezet Onderwijs voor op de toekomst? Voor Prezitation is dit uiteraard met Prezi’s. De organisatie die dit in goede banen leidt, Schoolinfo, heeft ons gevraagd om een pakkende presentatie te maken. Tenslotte moeten de scholen warm gemaakt worden om gepersonaliseerd leren toe te passen.

Het design van de Prezi is gebaseerd op de website, de huisstijl en de al bestaande animatiefilmpjes.

leerling_tekening

“Gepersonaliseerd leren vraagt om een gepersonaliseerde aanpak”

Methodes van leren

Het project Leerling 2020 bestaat uit een 10-tal leerlabs. Ieder leerlab bestaat uit een 6 scholen die gezamenlijk aan de slag gaan met een vraagstuk rondom gepersonaliseerd leren. Gepersonaliseerd leren vraagt om een gepersonaliseerde aanpak. Elke leerling is uniek en geen school is hetzelfde. Er is geen standaardoplossing.

De opdracht: Inzichtelijk maken

De Prezi wordt gebruikt voor het presenteren van de huidige resultaten en om scholen en instanties warm te maken voor de ideeën die de VO-raad voor ogen heeft. Door de grote samenwerking en de steun vanuit de overheid is dit met recht een succesvol project te noemen.

Leerling 2020

Multifunctionele inzet

De Prezi voor Leerling 2020 is ontwikkeld om af te spelen op een groot scherm. Door de frames op te maken op 16:9 sluit het design aan op de beeldscherm grootte van laptops, TV’s, beamers en andere devices.
De app’s voor Android en IOS van Prezi zorgen ervoor dat Leerling 2020 de presentatie altijd bij de hand heeft.

Projectdetails

Tijdspadaugustus 2015 - november 2015
TypePrezi voor tablet
StatusAfgerond
KlantSchoolinfo
LocatieUtrecht
DesignDavey Vorstenbosch
Project managerJordi de Weert
Fotografie-