Bedrijfspresentatie laten maken

Boost je sales pitch!

BEDRIJFSPRESENTATIE LATEN MAKEN

Een goede sales pitch kan je business een flinke boost geven. Een slechte sales pitch kan je reputatie schaden en zelfs klanten kosten.

1. Vertel je verhaal met afbeeldingen, niet met woorden.

Onderzoek wijst uit dat mensen positief reageren op afbeeldingen als wanneer men tekst ziet. Maak je Sales Pitch dus onvergetelijk door er een ervaring van te maken.

Er zijn een aantal basis dingen die je kunt doen om je Sales Pitch efficiënt in te richten. Zowel een goede voorbereiding (research) voordat de afspraak begint als een goed visueel verhaal is erg belangrijk. Maak van je Sales Pitch een verlengstuk door je verhaal vooral beeldend te maken. Maak gebruik van foto’s, video, quotes, tijdlijnen, geanimeerde beelden etc.
Stop vooral geen lappen tekst en grote hoeveelheden opsomming in je Sales Pitch!

2. Vertel rustig over de details.

Je verhaal zal in het begin van de Pitch globaal zijn maar duik bij interesse vervolgens gerust naar de details van je business. Leg vooral de nadruk op het “probleem van de prospect” en op de oplossing die jij te bieden hebt. Ga pas dieper op je product of dienst in als je er zeker van bent dat de prospect het ook écht begrijpt.

3. Maak oogcontact.

Het meest voor de hand liggende tijdens je sales pitch; kijk je prospect in de ogen aan. Als je je Sales Pitch geeft aan een grote groep mensen dan is het verstandig om constant de gehele ruimte te scannen. Iedereen moet evenveel aandacht van je krijgen!

4. Visualiseer hoe je de deal binnen haalt.

Bedenk de avond voordat je de sales pitch gaat houden niet na over doomscenario’s. Hoe de prospect je hele verhaal van tafel veegt of dwars door je verhaal heen prikt.

Visualiseer je gesprek en de mogelijke uitkomsten voor jezelf maar ook voor de prospect. Bedenk hoe je de deal binnen haalt en hoe jouw product of dienst daadwerkelijk een probleem van je prospect oplost.

Probeer om dat positieve scenario samen te vatten en toe te voegen aan je presentatie. Je zult zien dat je prospect je veel beter begrijpt.

5. Ben enthousiast.

Energie is koning! Vertel je verhaal met overtuiging om je afwachtende prospect te overtuigen. Probeer je prospect zo enthousiast te maken dat ze geen “nee” meer kunnen zeggen.

6. Oefenen, oefenen en nog eens oefenen

Hoe vaker je je presentatie geeft hoe soepeler het gaat lopen. Oefen voor een grote groep met mensen voordat je daadwerkelijk naar de Sales Pitch gaat. Voel je zelfverzekerd over het verhaal wat je gaat vertellen.